Franse kiwi’s profiteren van klein aanbod

Het Franse kiwiseizoen is goed van start gegaan voor Franse telers doordat er momenteel weinig aanbod op de markt is. Chili heeft dit jaar minder kiwi's geproduceerd dan normaal. Hierdoor liggen de prijzen hoger dan in andere jaren.
Weinig aanbod is goed voor de Franse telers en heeft ervoor gezorgd dat de verkoop vroeg van start is gegaan. Niet aan alle vraag kan worden voldaan omdat een kiwi tot een maand moet rijpen na te zijn geplukt. "Wij willen de beste kwaliteit garanderen. Daarom laten we de kiwi's nog een maand liggen voordat ze worden verkocht", zegt Jean-Baptiste Pinel van Prim'land. Prim'land verkoopt de Oscar Kiwi.

De verkoopvooruitzichten zien er veelbelovend uit dit jaar. "Het volume geproduceerde kiwi's is laag en de prijzen liggen hoog. Frankrijk zal ongeveer 65.000 ton kiwi's produceren. Hiervan zullen ongeveer 15.000 ton Oscar Kiwi's worden geproduceerd.
 Er is veel concurrentie uit Italië. "Italië heeft meer kiwi's geproduceerd dan Frankrijk dit jaar, maar de Franse kiwi is van hogere kwaliteit. Daarom kunnen wij ze ook verkopen aan hogere prijzen", zegt Jean-Baptiste. Prim'land exporteert haar kiwi's naar Europa, Zuidoost Azië, de Verenigde Staten en Canada.

Voor meer informatie:
Jean Baptist Pinel
Prim'land
Email: Jean-baptiste.Pinel@primland.fr
www.primland.fr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.