Redmoon Surprise

Appel met rood vruchtvlees

Redmoon Surprise is een nieuwe rode appel. Het ras is ontstaan uit de samenwerking tussen de Franse Escande en KIKU van de gebroeders Braun, bekend van de wereldwijde merk KIKU. "KIKU is een van de beste adressen in de wereld voor het beheer van rassen," legt Benoit Escande uit.


Thomas Braun, Benoit Escande, Hans Scholten en Jürgen Braun presenteren het nieuwe merk Redmoon Suprise bij Interpoma 2014.

"Met KIKU, maar ook met andere merken zoals de snackappel ISAAQ en de Crimson Snow, hebben de Brauns bewezen hoe vakbekwaam ze zijn. Daarnaast zijn ze in staat om wereldwijde noviteiten te introduceren, die zowel de producent als de consument ten goede komen. Het gaat om producten van hoge kwaliteit met een geweldige smaakervaring."

Gebroeders Braun: "Kwaliteit is ons credo. We willen de consument (in positieve zin) schokken en een nieuwe consumptie creëren. De Red Moon-appelen met rood vruchtvlees zijn van hoge kwaliteit. Sommige rassen zijn perfect voor de verwerking, (sap en chips), terwijl andere ook goed zijn voor de verse consumptie. Alle appelen hebben goede kenmerken waardoor ze kunnen worden opgeslagen tot de lente."De groep is van plan om meer proeven uit te voeren in heel Europa om het potentieel van verschillende microklimaten vast te leggen. De Brauns zullen zelf enkele hectare aanplanten in het voorjaar van 2015. "De sector is zeer geïnteresseerd en het rode vruchtvlees opent nieuwe afzetmogelijkheden. Vanaf het najaar 2015 zijn we in staat om het eerste fruit te leveren en te voldoen aan de contracten. Ook onze eigen oogst zal aantonen hoe het ras zich ontwikkelt. We willen nieuwe producenten aantrekken, zowel voor de verwerkte producten als voor verse consumptie. "

Voor meer informatie:
Dr. Jürgen Braun
KIKU G.m.b.H.
Tel: +39 0471 660 640
Fax: +39 0471 660 190
Email: info@kiku-apple.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven