Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Meer sociale supermarkten

Community Shop, een 'sociale supermarkt', die al succes had in Yorkshire, is nu ook in Londen gestart. De supermarkt verkoopt producten voor een gereduceerde prijs. Ze verkopen voedsel dat duurdere supermarkten zouden hebben weggegooid. De winkel geeft tot 70% korting op topmerken, zoals Morrisons, Nestle, Marks & Spencer en Innocent 'alleen voor leden'.

Het lidmaatschap is beschikbaar voor de lokale bevolking, die financiƫle steun ontvangt. De Community Shop biedt ook programma's aan, zoals het schrijven van CV's, koken en het geven van advies bij schulden.

Gesteund door de Londense burgemeester Boris Johnson wordt de eerste Community Shop geopend in West Norwood, Zuid-Londen. Tabak en alcohol zijn er niet te koop en de winkel is alleen open voor leden.

De Community Shop is van plan om nog 20 winkels in het Verenigd Koninkrijk te openen na een succesvolle opening in South Yorkshire. De winkel is een dochteronderneming van Company Shop Group, een herdistributeur van overtollige voeding en drank.

De website van de Community Shop beweert dat het project "geen crisis support" of "voor onafhankelijke kopers met een krap budget" is. Het is een ledenprogramma, die mensen steunt. De leden van de Community Shop zijn ingeschreven voor een 'Success Plan' met toegang tot mentoren. Meer dan zes miljoen mensen, inclusief huishoudens waar iemand een baan heeft, leven in armoede. Dit blijkt uit cijfers van de Joseph Rowntree Foundation.

Klik hier voor het hele artikel op retailgazette.co.uk.
Publicatiedatum: