Vietnam: Stormloop voor mini watermeloenen

De zaden van kleine watermeloenen, die onlangs naar Vietnam zijn gebracht, verkopen zeer goed, vooral in de stedelijke gebieden. Wetenschappers zeggen dat de Pepquino-minimeloen afkomstig is uit de Verenigde Staten, maar ze hebben een Zuid-Amerikaanse oorsprong. 

Het is eigenlijk een micro-komkommer die ook nauw verwant is met de meloen. De planten worden nu grotendeels verbouwd in de Verenigde Staten, waar zij zijn gebracht door Nederlandse telers.

De Pepquino-meloen heeft een licht zure komkommersmaak. Het kan dienen als sierplant of als eetbare vrucht.

Op sommige websites is te zien dat een zaadje voor de minimeloen wordt verkocht voor 20.000 tot 25.000 Vietnamese dong (€ 0,76-€ 0,96)

Le Thanh Hang, eigenaar van een webshop waar Pepquino-zaden worden verkocht, zegt dat het een klimplant is die zeer geschikt is voor het Vietnamese klimaat. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid en grote regenval. Volgens hem is er veel vraag naar. De zaden zijn binnen enkele dagen uitverkocht.

Sommige Pepquino-telers zeggen dat de kiemverhouding 70 tot 80 procent is. De meerderheid van de telers hebben geen ervaring in het planten van Pepquino en zijn niet zeker over hoe ze dit moeten doen. 

Inmiddels hebben wetenschappers gewaarschuwd tegen het planten van de minimeloen. Er zijn namelijk veel gevallen geweest waarbij exotische planten werden ingevoerd en geplant in Vietnam, waarbij andere inheemse soorten beschadigd raakte.

Planten op grote schaal zal alleen worden toegestaan als de planten zijn gecontroleerd door Vietnamese instanties.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.