Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve

“Nog nooit zo slecht in aanloop naar Kerst”

Tholen - "Hoe zal ik dat nou eens netjes zeggen", antwoordt Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve op de vraag of er nog een beetje handel is. "Ik loop al heel lang mee en ik heb het nog nooit zo slecht gezien in aanloop naar kerst. De vraag komt maar niet."

Het maakt niet uit over welk product Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve het heeft. Bananen, sinaasappelen, tomaten. Geen enkel product loopt goed deze dagen. Dat terwijl de week voor Kerst gewoonlijk zorgt voor een opleving in de markt. "Nu is het al een tijd vrij rustig, vrij matig. Normaal trekt het deze periode aan en groeit de vraag. Dit jaar gebeurt dat totaal niet. Er is geen extra vraag." De prijzen zakken niet weg, maar stijgen ook niet. "Normaal als je zakt, gaat iets wel lopen. Dat is ook niet aan de orde. Het heeft niets te maken met de prijzen, maar gewoon met de vraag die niet groot genoeg is. Er wordt niet genoeg gekocht."

Een verklaring voor de slechte situatie heeft Van Nieuwkerk niet. "Rusland heeft er ook mee te maken. Vroeger gingen mixauto's die kant heen. Die verkoop mis je: twee pallets pruimtomaten erheen, nog een pallet van dit en een pallet van dat om de vrachtwagen vol te maken. Dat is er niet. Maar hoeveel dat uitmaakt? Dat is moeilijk in te schatten. En het is niet alleen Rusland: heel Europa is mak."
Mogelijk zit er volgende week nog een opleving in. "De verse spullen worden volgende week maandag, dinsdag en woensdag in de supermarkten gekocht. Dan zouden we in principe na Kerst resultaten moeten zien. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren."


www.anacogreeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.