Verenigde Staten: tekort aan aardbeien

Supermarkten hebben moeite met het blijven bevoorraden van aardbeien in de afgelopen maand. Winkeliers zeggen wel dat de situatie langzaam begint te verbeteren en in een week of twee weer normaal zou moeten zijn. 

Het aardbeientekort is de schuld van het slechte weer in Florida en Californië dat startte in oktober. Het weer werd nog slechter in november en begin december volgens de lokale productmanagers.

Het gebeurde tijdens een overgangstijd, waarbij de meeste lokale supermarkten overschakelden van het Californische aardbeien naar aardbeien uit Florida en Mexico. Het koude, natte weer zorgde dat het Californische seizoen afbouwde. Door de ongewone kou in november maakte ook Florida een koude start. 

Chris Christian, vicepresident van de California Strawberry Commission, zei dat ze geen grote problemen met het weer hadden. Aardbeientelers hebben "een normaal november en december" gehad. De piek voor aardbeien is in juni, juli en augustus.

De USDA cijfers tonen aan dat het aantal verzendingen lager was dan vorig jaar op dit moment voor alle binnenlandse en geïmporteerde aardbeien.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.