"Kees Versteeg: "De realiteit is dat we omzet verliezen"

Australie: volop rode uien uit VS ondanks beschikbaarheid lokaal product

De Australische uiensector wordt momenteel geconfronteerd met een grote aanvoer van Amerikaanse rode uien, terwijl het seizoen in Queensland in volle gang is. Dat tot grote ontsteltenis van Onions Australia. "Sommige retailers verkopen rode uien uit de VS als Australische uien. We sporen dan ook de retail aan om de Australische telers te ondersteunen en trouw zijn aan hun toezeggingen om Australische uien te verkopen in plaats van importuien", zegt Kees Versteeg.

Onions Australia is daarnaast een campagne gestart om de consumenten in Queensland aan te moedigen lokale uien te consumeren. "Het is niet illegaal om uien uit de VS te importeren, maar de realiteit is dat we omzet verliezen, terwijl de eigen productie van rode uien op haar hoogtepunt is", zegt Kees. "De grote supermarkten ondersteunen ons daarin, maar er zijn onafhankelijke supermarkten en groentewinkels die importuien verkopen terwijl ze de uien kunnen betrekken van telers uit dezelfde plaats. We vragen ze dan ook twee keer na te denken voor ze importuien aanbieden, omdat er voldoende aanbod is van Australische telers."

Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia
Tel: 0061 458 11 11 26
Email: lechelle@onionsaustralia.org.au


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.