in december eten we meestal te veel

Consument heeft geen idee hoeveel calorieën hij eet

December is de maand waarin we meestal te veel eten. De reden om in de Foodmonitor van Food for Food en Trendbox eens stil te staan bij de vraag hoeveel men denkt per dag gemiddeld aan calorieën te eten. Wat blijkt? Een meerderheid van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel calorieën ze op een dag eet.

Het is bekend hoeveel calorieën we gemiddeld per dag nodig hebben, passend bij een gezonde leefstijl: 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen. Dit staat immers op bijna elke verpakking in de supermarkt. Maar toch blijft het lastig om goed in te schatten hoeveel calorieën we alles bij elkaar nou precies eten.

Opvallend is dat het gemiddelde voor vrouwen (2000 kcal) in de antwoorden van vrouwen een kleine piek in de grafiek te zien geeft, net als het kleine piekje bij de mannen en hun gemiddelde (2500 kcal). Bij een klein deel van de respondenten zijn deze waarden dus (bewust of onbewust) wel bekend. De overgrote meerderheid heeft echter geen idee van de calorie-inname.De theorie dat iedereen zoveel calorieën eet als hij weer verbrandt, wordt al enige tijd in twijfel getrokken. Het gaat er niet alleen om hoeveel calorieën je binnenkrijgt, het is ook belangrijk om te kijken uit welk voedsel je je calorieën haalt. Om wat je eet dus, maar ook daarover lopen de meningen uiteen. Je weet pas dat je te veel of slecht eet wanneer het te laat is, als het vetrolletje zichtbaar wordt en de extra kilo's voelbaar aanwezig zijn.

Kennelijk hanteert ons lichaam een ander meetsysteem of misschien wel geen systeem als het gaat om (te veel) eten. En dus moeten we wellicht constateren dat we van één van de belangrijkste zaken in ons leven maar erg weinig weten.

Meer informatie over de scores van de respondenten en andere stellingen over dit onderwerp, die voorgelegd zijn tijdens het onderzoek, is te lezen op www.foodforfood.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.