Klimaatverandering van invloed op aanbod asperges

Als gevolg van klimaatverandering zijn asperges niet het gehele jaar verkrijgbaar voor de Britse consumenten. In de toekomst zullen de schappen van supermarkten delen van het jaar leeg zijn, aldus de experts. De grootste exporteur van asperges is Peru. Met een hoeveelheid van 14.000 ton geïmporteerde asperges kwam de meerderheid - ongeveer 8000 ton - vanuit Peru naar het Verenigd Koninkrijk.

Deskundigen waarschuwen dat de Peruaanse productie van de groente, die in de afgelopen tien jaar sterk is gestegen, waarschijnlijk wordt getroffen door extreme weersomstandigheden als gevolg van de opwarming van de aarde. De meeste Peruaanse asperges worden geteeld in een gebied, de Ica vallei, waar nu al een ernstig tekort aan water is. 

Ironisch genoeg is de export van de Peruaanse asperges naar plaatsen als het Verenigd Koninkrijk op zichzelf al een bijdrage aan de opwarming van de aarde. De vlucht is namelijk meer dan 9.500 km.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.