VK: consumenten eten minder, betalen meer

Gezinnen consumeren minder dan zeven jaar geleden, maar besteden 20% meer door de stijgende voedselprijzen. Deze conclusie komt naar voren in een onderzoeksrapport over Britse huishoudens waarin het ministerie van Voedselvoorziening de gewoonten van 6.000 gezinnen volgde. 

Gemiddeld genomen bezuinigen huishoudens voornamelijk op uitgaven aan vlees, vis, aardappelen en fruit. Daarnaast is er een toename van huishoudens die met behulp van volkstuinen hun eigen groenten en fruit telen, alsmede kippen houden voor vlees en eieren.
 
Ondanks deze inspanningen besteden huishoudens volgens het Family Food-rapport elke week 53 euro per persoon, in vergelijking met 44 euro per persoon zeven jaar geleden. Deze trend onderbouwt het recente succes van retailers als Aldi en Lidl. Zij zagen de afgelopen twaalf maanden hun marktaandeel vergroten met 20%.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.