Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs suikermais constant

In vergelijking met het hoogseizoen in de lente gaat de maisoogst in Florida momenteel traag. De prijzen echter blijven constant. "Witte mais heeft een kleine prijsdaling meegemaakt", legt Jason Stemm van de Sunshine Sweet Corn Farmers of Florida uit: "De prijs ligt nu tussen de €12 en de €13.50".



Texas is de enige andere staat die concurreert met Florida op de suikermaismarkt. Binnenlandse verkoop en verwerking zorgen voor het merendeel van de verkoop. Maar 5% van de oogst wordt geëxporteerd. Het aantal hectare, waarop suikermais wordt verbouwd, is niet toegenomen, maar telers zoeken altijd innovatieve manieren om mais te telen. De Sunshine Sweet Corn Farmers of Florida is een organisatie die bestaat uit telers en leveranciers. "Wij onderzoeken altijd nieuwe rassen van zaad en we kiezen alleen de beste kwaliteit uit voor onze organisatie".



Florida is de grootste maisproducent tijdens het seizoen. De teelt wordt echter kort stilgelegd gedurende de koude wintermaanden. Mais wordt in etappes geteeld. Tijdens de winter is er een aantal weken geen oogst, maar volumes komen na de winter snel terug op hun normale niveau.

Voor meer informatie:
Sunshine Sweet Corn Farmers of Florida
Tel: (321) 214-5200
Fax: 321.214.0210
email.request@sunshinesweetcorn.com
http://sunshinesweetcorn.com/
http://sunshinesweetcorn.com/retail/shippers

Publicatiedatum: