Carrefour verlaagt prijzen in strijd met Ahold

Carrefour gaat een schema lanceren in België om te kunnen strijden met de lagere prijzen van Ahold. Het initiatief zal beginnen in twee supermarkten waar klanten, als ze een product goedkoper hebben gevonden in de Albert Heijn, vijf maal het prijsverschil uitbetaald zullen krijgen.

De komst van Albert Heijn winkels, die door bevoorrading uit Nederland lagere prijzen kunnen vragen, heeft de Belgische markt onder druk gezet. Colruyt heeft haar prijzen laten dalen. Delhaize heeft een strategie geïntroduceerd om hetzelfde te kunnen doen en nu begint Carrefour lokaal ook meer prijscompetitief te worden. Carrefour zal de veranderingen alleen doorvoeren in winkels, die dicht bij winkels van Albert Heijn gelegen zijn en niet nationaal.

Ook in andere Europese landen probeert Carrefour haar prijzen te laten dalen. In Spanje is een initiatief gestart waarmee klanten rentevrije leningen van tweeduizend euro kunnen afsluiten bij Carrefour om kerstinkopen te doen en zo een belasting-voordeel kunnen behalen. In Frankrijk heeft Carrefour haar prijzen in november verlaagd tot het laagste niveau ooit. Er wordt verwacht dat prijzen ook volgend jaar zullen blijven dalen in Frankrijk. Carrefour hoopt met deze initiatieven haar prijspositie globaal te kunnen verbeteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.