Spanje: Uienproductie Castilla-La Mancha in evenwicht voor beter rendement

De belangrijkste uitdaging voor een hoger rendement van de uienproductie in Castilla-La Mancha is om de productie af te stemmen op de vraag. Daarnaast moet de afzetmarkt worden uitgebreid naar landen buiten de EU.
 
Castilla-La Mancha brengt met 12,142 hectare en meer dan 805.000 ton uien dit jaar 63% van de nationale uienproductie op en is hiermee de traditionele en belangrijkste speler op de Spaanse markt en de EU.
 
Uienproducenten van Castilla-La Mancha staan nu voor de opgave om zich hierin te blijven onderscheiden vanwege de Europese productiegroei. Hier worden het aantal hectare uitgebreid en is een hoger rendement per hectare zichtbaar.

Hogere productie levert een lagere prijs op als de vraag gelijk blijft: de productie moet worden afgestemd op de vraag. Daarnaast zijn kwaliteit en uitbreiding van de afzetmarkt belangrijke aspecten. Met nieuwe afzetmarkten is men minder afhankelijk van de traditionele afzetmarkten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
 
Er wordt gekozen voor tweesporenbeleid. Enerzijds meer promotie op de traditionele markten (nationaal en Europees): 'Uien van La Mancha' moeten het imago krijgen van dé regionale ui met hulp van de regionale overheid. Anderzijds worden nieuwe contacten gelegd met importeurs uit andere delen van de wereld, onder meer op belangrijke internationale beurzen voor de sector.

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.