Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Uienoogst positief ondanks droog, heet weer

Het is het einde van het uienseizoen in Zuid-Queensland, Australiƫ en de prijzen zijn onlangs gestegen. Het merendeel van de uien die in Queensland worden geteeld, komen uit de Lockyer, Fassifern en Darling Downs valleien.

Teler Phil Moar heeft honderden blauwe dozen met uien opgestapeld in zijn schuur staan na twee weken te hebben geoogst. Hij teelt elk jaar 8 tot 10 hectare uien en kan tot 150 dozen per dag vullen. Moar zegt dat het droge en hete weer ervoor gezorgd heeft dat er minder ongedierte en ziekten waren dit seizoen. Om de oogst te beschermen tegen de zon, heeft Moar een nieuw product gebruikt dat, aangelegd met water, werkt als een zonnebrand op de ui. Als de top van de ui te heet wordt, dan kunnen de uienschillen open gaan staan. Hierdoor wordt de kwaliteit verlaagd en brengt de ui minder op. De zonnebrand is lastig aan te brengen op de uien, doordat er een precies goede combinatie van product en water moet worden gevonden, maar dit jaar is alles succesvol verlopen.

Doordat de Australische dollar op het moment relatief zwak is, hoeven uientelers ook geen import van uien te vrezen.

Publicatiedatum: