Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Turkse citroenenexport gestegen

Een tekort aan citroenen in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika heeft exportkansen gecreëerd voor Turkse citrustelers. De totale Turkse citrusproductie is gestegen en de prijs ligt hoger dan in andere jaren. Vraag uit Europa is gedaald, maar er wordt meer geëxporteerd naar het Midden-Oosten en Azië.

Turkse citroentelers beginnen al in september te exporteren naar Europa, anderhalve maand voordat Spaanse citroenen de markt overnemen. Ayse Özler van Özler Ziraat: "De prijzen aan het begin van het seizoen liggen vaak rond de €0.70. Dit jaar lagen de prijzen rond de €1.20: veel hoger dan normaal. Exportvolumes uit Argentinië zijn dit jaar lager dan normaal door schade vanwege vrieskou. Zuid-Afrikaanse telers hebben dit seizoen ook minder op de markt gebracht, dus de vraag naar citroenen uit Turkije was groot: de export was 30% groter dan in eerdere jaren".

Momenteel is de situatie anders doordat Spaanse en Italiaanse citroenen de Europese markt op zijn gekomen, wat de prijs omlaag heeft gebracht. Europa is een minder belangrijke markt aan het worden voor telers uit Turkije en wordt vervangen door landen in het Midden-Oosten en Azië.

 
Voor meer informatie:
Ayse Özler
Özler Ziraat
Tel: +90-322-454-77-41
Email: ayseozler@gmail.com
www.hasat.net
 

Auteur: Yzza Ibrahim

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.