Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tjerk Nagel, Konaxx:

"Patstelling op uienmarkt"

Tholen - Het leven van een vollegrondsgroentenexporteur gaat niet over rozen. Konaxx uit Sint Jacobiparochie, gespecialiseerd in de handel en export van uien, aardappelen, wortelen en kool, haalde voorheen 60% van de omzet uit Rusland, maar heeft door de importboycot ruim de helft van haar personeelsbestand moeten ontslaan. "We zijn weer vol ambitie en met goede moed van vooraf aan begonnen", constateert Tjerk Nagel.



"Uien zijn er de afgelopen maanden ontzettend veel weggegaan, maar op het moment is er gewoon geen stemming. Bij de teler wordt er hier 5,50 tot 6 euro betaald en de baalprijzen staan stevig onder druk", zegt Tjerk. "Er gaan nu wat uien naar Afrika en een beetje naar het Verre Oosten, maar er is veel te weinig vraag. Het is echt moeilijk om momenteel wat te verdienen. Hoewel daar van telerskant twijfels bij worden getrokken, staan de verpakkers en exporteurs echt onder druk. Risico's worden er niet genomen en die voorzichtigheid resulteert in de huidige patstelling."

"Als er een opleving moet komen in de tweede helft van het seizoen, moet er heel wat gebeuren. Ik zie het graag positief in, maar dit is het reƫle beeld op het moment. Gelukkig is de kwaliteit van de uien uitmuntend. Wel is er momenteel wat aanbod van uien, die niet of slecht gespoten zijn, waarvan men nu toch kiest om die te verkopen."

Voor meer informatie:
Konaxx
Tjerk Nagel
Mob: 06-54976885
tjerk@konaxx.nl
www.konaxx.nl