Opbodveiling levert 13.700 euro op voor de stichting ‘Vrienden van Ravestein’.

Vierde Fruitmasters Telersdag trekt ruim 1.300 bezoekers

Gisteren organiseerde Fruitmasters voor de vierde keer de zogenaamde Telersdag. Deze bijeenkomst stond in het teken van ontmoeting, kennisuitwisseling en ontspanning voor de bij Fruitmasters aangesloten telers en hun familie. Het programma bood voor ieder wat wils: er konden kerstcreaties gemaakt worden, er waren kookdemonstraties en rondleidingen door het bedrijf en kinderen konden zich uitleven op de vele springkussens, meedoen aan een speurtocht, zich laten schminken en een cupcake of appel en peer versieren.De telers werden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van fruitrassen, de teelt, exportmogelijkheden naar landen als China en de operationele ontwikkelingen. Het thema van deze vierde editie was: 'Met vernieuwing onderweg'. In het kader van dit thema was het Nuon solar team aanwezig met de auto, die op zonne-energie rijdt. De presentaties van de captain van het team, Marlies Hak, en van commercieel directeur Leonard Kampschöer in de afmijnzaal van Fruitmasters werden enthousiast ontvangen door de vele aanwezigen. Duidelijk bleek dat een aantal uitdagingen die het solar team heeft, aansluit op de uitdagingen in de hedendaagse fruitteelt. Marlies: "Zowel bij onze zonnewagen als bij de teelt is teamwerk en innovatie van belang om stilstand te voorkomen.""Wij vinden het belangrijk en passend bij het coöperatieve karakter van onze organisatie om één keer per jaar al onze leden en hun familie uit te nodigen hier op ons bedrijf in Geldermalsen", zegt Leonard Kampschöer. "Daarbij vinden we het fijn dat zij samen met hun familie aanwezig zijn. Immers, vaak is het thuisfront nauw betrokken bij Fruitmasters".
Overhandiging cheque als uitkomst opbodveiling door dhr. Kees de Kat aan de voorzitter van de stichting vrienden van Ravestein dhr. Derk van den Haak

Fruitmasters heeft als één van de speerpunten: 'Bewust en Betrokken'. In dat kader is er een opbodveiling geïnitieerd. Als goed doel koos Fruitmasters voor de vrienden van Ravestein. Zij zetten zich in om geld in te zamelen waarmee er extra middelen kunnen worden aangeschaft en activiteiten worden ontplooid, die de bewoners van zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen zoveel mogelijk betrokken houdt bij de gemeenschap. De relaties van Fruitmasters waren gul met het beschikbaar stellen van veilingkavels. De aanwezige telers en relaties bleken het initiatief een warm hart toe te dragen. Aan het einde van de dag ontving de voorzitter van de vrienden van Ravestein een cheque ter waarde van 13.700 euro van algemeen directeur Kees de Kat van Fruitmasters. Dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een tweede site by site fiets waarmee bewoners samen met een begeleider heerlijk kunnen fietsen. Ook wordt er een braintrainer mee gefinancierd, een computer waarmee het geheugen van de bewoners wordt getraind.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.