Kwekerij ’t Woudt: specialties uit de belichte teelt weer in productie

Tholen - Kwekerij 't Woudt is een van de weinige bedrijven die zich waagt aan de belichte teelt van specialties. Deze week is gestart met de nieuwe oogst van de belichte teelt Juanita. Met de smaak-cherry uit het topsegment heeft het bedrijf inmiddels een stevige positie in de markt verworven.


De GoldenRed, GoldenOrange en GoldenYellow

En Kwekerij 't Woudt heeft nieuws. Naast de Juanita, die wordt verkocht onder de twee labels Chica en GoldenRed, komen er twee nieuwe soorten aan. Paul van Koppen vertelt: "Vanaf heden komen we met twee nieuwe kleuren: de Golden Orange en de Golden Yellow. In de snacktomaten zie je dat meer โ€“ tomaten in andere kleuren โ€“ maar in de cherry trostomaten bijna niet." Vanaf deze week is ook hierin de productie gestart.Kwekerij 't Woudt heeft zelf niet direct last gehad van het Russisch embargo, maar indirect hebben ze het wel gevoeld. "We hadden met ons product niet veel handel op Rusland, maar door die boycot zijn wel de prijzen op de Europese markt onder druk komen staan."

Waar nou op gewacht wordt is de kerst, want dat was in voorgaande jaren ook altijd een mooie piek. "Je ziet toch dat mensen rond deze tijd bereid zijn net even wat luxere producten in huis te halen, en daar valt ons product ook onder. Tot nog toe is die vraag een beetje tam, maar ik hoop dat het in de loop van volgende week loskomt."

Voor informatie over verkoop, bel met Cor Berkhout (0180-657804) of Ronald v.d. Berg (0180-657975) van the Greenery.

Voor meer informatie:
Kwekerij 't Woudt
Molenlaan 2
2636 AR Schipluiden
T: 015 โ€“ 3808464
E: info@kwekerijtwoudt.nl
www.kwekerijtwoudt.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.