Joey Deen, Denimpex:

"Stuk minder Chinese pomelo's naar Europa"

Tholen - Denimpex ziet dit jaar een goede afzet van Chinese pomelo's. "Zeker de programma's lopen boven verwachting goed, speciaal omdat we de gehele MRL onder controle hebben. We verwachten daarom ook een kort seizoen met veel hogere prijzen dan vorig seizoen.""De veel hogere prijzen worden onder andere veroorzaakt omdat China circa 1/3 minder dan vorig jaar verladen heeft naar Europa en de USD – EUR koers ook in ons nadeel is. De aanvoer van de pomelo's is aan het begin van het seizoen goed en hoog geweest bij ons, maar we zien dat er later stukken minder verladen wordt", vertelt Joey Deen. "In tegenstelling tot vorig jaar worden er dit jaar vanuit China geen tot zeer weinig containers meer naar Europa gestuurd zonder ontvanger en de prijzen liggen allemaal vast. Alles bij elkaar zorgt dit voor een gezonde markt en minder druk voor de traditionele pomelo importeurs.Knoflook
"Daar de Spaanse knoflookoogst op eerste gezicht groot was qua volume, maar achteraf bleek dat er meer industriekwaliteit was dan vers (export) kwaliteit, zien we de laatste weken de prijzen in Spanje aanzienlijk stijgen. Daar Denimpex grote aanvragen heeft voor Spaanse knoflook vanuit Taiwan, dat mindere kwaliteit en kleinere maten kan accepteren, maar geen Chinese knoflook kan importeren gezien de politieke geschillen tussen beide landen, zal de prijs in Spanje alleen maar verder oplopen. Wij verwachten dat deze prijsstijging in het grootst Europees producerende land de prijzen van de Chinese knoflook ook mee zal trekken naar boven", zegt Joey."Denimpex zal met weinig voorraden het jaar uitgaan maar in begin januari zal de eerste koelhuis-knoflook weer vers aankomen om ons klantenbestand niet teleur te stellen. We doen er dan ook alles aan om onze vaste klanten jaar rond te bedienen", vervolgt de importeur. "Een nieuw product in ons knoflookbestand is gepelde knoflook. We zijn hier begin 2014 mee begonnen en hebben inmiddels wekelijkse aankomsten. Al onze gepelde knoflook laten we binnen komen in vacuüm verpakte plastic zakken van 1kg."We zien dat de afgelopen jaren klanten meer merkgebonden worden en gelukkig bedienen wij onze klanten al jaren stabiel voor al onze China producten met Dinosaurs. Dinosaurs staat voor kwaliteit, continuïteit en een competitieve prijs. Onze controleurs in China doen er alles aan om te zorgen dat de kwaliteit bovenaan staat voor een competitieve prijs. Hierdoor kunnen wij onze klanten het jaar door beleveren in één merk en één kwaliteit", besluit Joey.

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Phone: 0031(0)206246390
Joey@denimpex.nl
www.denimpex.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.