Total Produce in sportsupplementen na overname

Total Produce stapt in de Amerikaanse sportsupplementen markt na een overname van het Amerikaanse Gaspari Nutrition. De Ierse fruitdistributeur telde 10 miljoen dollar voor het bedrijf neer voor het bedrijf van bodybuilder Rich Gaspari.

Gaspari Nutrition haalde een piekomzet van 85 miljoen dollar met de verkoop van bodybuildingsupplementen, maar de verwachting is dat de omzet zal dalen tot onder de 40 miljoen dollar dit jaar. Het bedrijf raakte afgelopen zomer in financiële problemen en ging opzoek naar een koper.

Er leek in oktober een deal gesloten te worden met Allegro, maar Gaspari vroeg kort daarna een faillissement aan. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 16 miljoen dollar.
In de afgelopen weken vond een executieveiling plaats, waarbij Total Produce 10,1 miljoen dollar bood. Twee andere partijen boden respectievelijk 10 en 8,6 miljoen dollar. De overname werd goedgekeurd door de rechtbank, ondanks protesten omdat het onduidelijk is wat de rol van Rich Gaspari wordt na de overname.

Total Produce weigerde commentaar te geven, maar volgens bronnen gaat het om een opportunistische overname en zijn er geen plannen om actief de supplementenmarkt te betreden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.