Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Roemenen zijn grote aardappeleters

Roemenen behoren tot de grootste verbruikers van aardappelen in Europa met ongeveer 94 kg per jaar. Meer dan 20 kg daarvan zijn grote aardappelen van slechte kwaliteit en worden ingevoerd tegen zeer lage prijzen. Dit meldt de Roemeense Aardappelfederatie.

"Aardappelen met een diameter groter dan 80 mm worden niet verkocht in het buitenland. Ze bedragen tussen € 35,- en € 40,- per ton. Ze zijn niet giftig of bedorven, maar hebben minder culinaire kwaliteiten. Ze zijn minder lekker, omdat ze veel water bevatten," meldt George Botoman, de voorzitter van de federatie.

Als gevolg van de massale invoer in de afgelopen jaren zijn de producenten genoodzaakt om de prijzen te verlagen om te kunnen concurreren.

"De prijs van de aardappelen is zeer laag: tussen € 0,09 en € 0,11 per kilogram. Veel aardappelen worden geïmporteerd tegen zeer lage prijzen, kosteloos en zonder facturen. We willen de BTW op aardappelen verlagen. Deze aardappelen komen vooral uit Polen." zei Botoman.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.