"Stabiele verkoop Taiwan en Hong Kong, minder naar Japan en Zuid-Oost-Azië"

VS: uientelers investeren in opslag

De huidige lage uienprijzen zijn een weerspiegeling van de belangrijkste productiegebieden zoals Idaho, Oregon en Washington, die hun areaal dit jaar hebben uitgebreid. De kwaliteit van de uien is nog steeds bovengemiddeld.

Idaho, Oregon en Washington zijn verantwoordelijk voor de groei van ongeveer 45.000 hectare uien. New York, Colorado en Californië creëren een extra uienaanbod. De Amerikaanse uiensector exporteert een grote hoeveelheid naar Canada en Mexico. De huidige markt ervaart wel een daling van de verkoop aan Zuid-Oost-Azië. "Dit seizoen is de verkoop aan Taiwan en Hong Kong stabiel en vrij normaal geweest," vertelt Stuart Follen van SL Follen. "De verkoop aan Japan en Zuid-Oost-Azië is sterk afgenomen. De koers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse yen heeft de Amerikaanse producten te duur gemaakt. "

De Amerikaanse uienexport naar de Aziatische markt is altijd kleiner geweest dan die naar Canada en Mexico. Japan had dit jaar een grote uienoogst, waardoor er minder werd geïmporteerd. "Nederland verkoopt uien tegen een gereduceerde prijs, waardoor Zuid-Oost-Azië invoert uit dit land. Het is onmogelijk voor de Verenigde Staten om te concurreren tegen de huidige marktprijzen. Over het algemeen is de export dus zeer slecht dit seizoen. "Het werk in de uiensector wordt steeds moeilijker en duurder om te onderhouden. Telers en verpakkers investeren in nieuwe technologieën om de nood aan arbeidskrachten te verminderen. "We lopen ver achter op de Europeanen", zegt Follen, "en we kijken naar hen voor nieuwe technologieën die we kunnen gebruiken."

Een van de nieuwe methoden van Amerikaanse uientelers is het investeren in moderne magazijnen, waarmee uien langere tijd kunnen worden opgeslagen. Zo kunnen de oogstgebieden overlappen met het aanbod. "Californië was normaal klaar met de oogst en verkoop van uien halverwege augustus. Met de moderne opslagfaciliteiten loopt het seizoen tot in november," geeft Follen aan, "Sommige leveranciers uit Idaho verzenden nu van augustus tot juni."

De vraag naar biologische producten groeit nog steeds. Veel telers binnen de Verenigde Staten overwegen ook de teelt hiervan, aangezien ze geloven dat deze trend zich zal voortzetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stuart Follen
SL Follen Company
Tel: 503.222.6164
Fax: 503.222.5839
follen@slfollen.com
www.slfollen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.