Bruno Malfatti (Geo Frutta)

Veel vraag naar Italiaanse peren

Hoe doet de Italiaanse fruitexport het in 2014/2015?
"Dankzij de grote beschikbaarheid van Abate peren zijn we begonnen met concurrerende prijzen op de markt, wat leidde tot een omzettoename. Het is vrij stabiel geweest de afgelopen dagen, zoals altijd het geval is voor kerst", meldt Bruno Malfatti, de beheerder voor GeoFrutta."Wat betreft William peren was de markt bijzonder actief voor Frankrijk. Ook hiervan is het verbruik enigszins stabiel geworden in de afgelopen 7-8 dagen."


"Uiteraard wordt er niets verzonden naar Rusland, die meestal de voorkeur geven aan grote hoeveelheden. Duitsland en Frankrijk zorgen gedeeltelijk voor een grotere vraag. We moeten ook de verkoop door Noord-Afrikaanse landen niet onderschatten, waar de situatie rustiger is dan in de verleden. En ook de markt in Oost-Europa is belangrijk, want hier beginnen de mensen de Abate peren steeds meer te waarderen. ""Zoals gebruikelijk moeten we concurreren met landen als Nederland en België, maar het is ons gelukt om een plek te krijgen sinds het begin van het seizoen.""Onze vroege kiwi's hebben het goed gedaan, hoewel de vraag naar de eerste lading van Hayward in Europa lager was. We benadrukken de eetrijpheid van de producten om de consumptie te verhogen. Supermarkten lijken hierin geïnteresseerd te zijn."


"De daling van het verbruik in Italië en Europa wordt gecompenseerd door Canada, de Verenigde Staten, de Arabische landen en Azië. Onze belangrijkste concurrent is Griekenland. Hun voorraden eindigen bij het begin van het nieuwe jaar, waardoor de situatie nog zal verbeteren."

"Wat appelen betreft doen Gala's het goed. De prijzen zijn gestegen, ondanks de grote hoeveelheden uit Polen. Granny Smiths hebben daarentegen wel te lijden."
"De presentatie is belangrijk. De belangstelling groeit voor kleinere pakketten van 500 gram (6 stuks fruit) en kiwischaaltjes, alsook voor 2 kg pakjes peren - hoewel ze natuurlijk meer kosten", concludeert Malfatti.

Contacten:
Geo Frutta srl

Via Passetto, 22
Alfonsine (RA)
Tel.: (+39) 0544 869903
Fax: (+39) 0544 867807
Email: bruno@geofruttasrl.191.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven