37 hectare jonge teelt waarvan 21 hectare belicht

BelOrta tomatenassortiment nu ook jaarrond beschikbaar

Door de toenemende vraag naar kwaliteitsvolle tomaten gedurende de winterperiode zet BelOrta volop in op belichte teelt. Hun telers kiezen voor continuïteit en willen de handel jaarrond kunnen voorzien van Flandria tomaten uit jonge teelt. "We spelen daarom in op de specifieke vragen van de handel en zoeken samen met hen naar producten die een meerwaarde kunnen bieden." BelOrta heeft in totaal 37 hectare jonge teelt waarvan circa 21 hectare belicht product is.

"Dit doen we zonder het ecologisch en duurzaamheidsaspect uit het oog te verliezen. In een markt waar ook producten aangeboden worden die reeds heel wat transport achter de rug hebben, maken we op die manier het verschil. Het ruime en diverse aanbod in deze producten biedt eveneens een voordeel aan onze klanten. Zo hoeven ze slechts op één locatie te zijn voor hun aankopen. Ook hier trekken we de kaart van het lokaal geteeld product. Op vlak van versheid maakt BelOrta het verschil."

Hierbij een overzicht van de producten dewelke beschikbaar zullen zijn bij BelOrta:
 
BelOrta "Ministar":
Ministar is een cocktailtrostomaat. Deze tomaten hebben een uitzonderlijke smaak en een enorm zoete nasmaak. De tros heeft een prachtige visgraat-presentatie en de tomaten hebben een dieprode kleur. Deze kleine tomaten presenteren voorbeeldig bij feestelijke gelegenheden.
Eigenschappen:
-Zeer goede houdbaarheid
-Mooiere en sterkere groene delen
-Steeds op kleur geoogst
-Dagvers geoogst
-Belgisch product
 
BelOrta "Snoeptomaatjes Vit-a-tom":
Vit-a-tom is een snacktomaatje met een zeer mooie presentatie. Doordat er niet gekozen werd voor een hoogproductief ras, maar bewust voor een lekker smakend en fijn tomaatje is dit ook voor kinderen een makkelijk te consumeren snack.
Eigenschappen:
-Ras geselecteerd op smaak, niet op kg´s
-Goede houdbaarheid
-Fijn
-Betere smaak dan de meeste andere snoeptomaatjes op de markt (hoge brix en zoet/zuur verhouding).
-Belgisch product

BelOrta "Cherrystar":
BelOrta´s Cherrystar kan gebruikt worden voor allerlei doeleinden, maar is uitermate geschikt als gezonde en lekkere snack. Ook als garnering is het een topper met een bijzonder mooi decoratief effect.
Eigenschappen:
-Goede houdbaarheid
-Fijne en volledige trossen
-Uitstekende smaak
-Steeds dagvers geoogst
-Belgisch product

BelOrta "Elite":

In het Elite segment zal dit jaar voor het eerst een mooi volume beschikbaar zijn tijdens het winterseizoen. Deze tomaat is dé elegantste trostomaat op de markt met een prachtige, dieprode kleur, een lekkere smaak, een goede houdbaarheid en een mooie trospresentatie. De vruchten zitten stevig aan de steel.
Presentatie en smaak zijn primordiaal in dit segment en er wordt dan ook geen enkel compromis gesloten op dat gebied.
Met andere woorden is dit de trostomaat die zichzelf verkoopt.
Eigenschappen:
-Goede houdbaarheid
-Mooi rood geoogst
-Kan ook verpakt worden
-Uitstekende smaak
-Steeds dagvers geoogst
-Belgisch product

BelOrta "Princess":
Het is een iets grotere trostomaat met stevige rode vruchten. Deze trostomaat is zeer lang houdbaar en een constante kwaliteit wordt gegarandeerd. Alom geprezen door exporteurs en internationale retailers omwille van de lange shelf-life en sterke groene delen. Princess is ook de tomaat bij uitstek voor export-doeleinden.
-Uitzonderlijk goede houdbaarheid
-Sterke vruchten
-Mooie groene delen
-Steeds dagvers geoogst

BelOrta "Prince":
Het areaal belichte Prince-tomaten neemt een sprong. PRINCE is een losse tomaat met een glanzende, dieprode kleur, een perfecte smaak en de perfecte vorm. FLANDRIA PRINCE is werkelijk de kroon op het werk inzake presentatie. Meer nog, dankzij het stevige vruchtvlees valt deze tomaat bij iedereen in de smaak. Deze tomaat wordt mooi rood geoogst.
Eigenschappen:
-Goede houdbaarheid
-Mooi rood geoogst
-Kan ook verpakt worden
-Uitstekende smaak
-Steeds dagvers geoogst

BelOrta "Prunella":
Pruimtomaten, zowel losse als aan een tros zijn nu ook beschikbaar van onder belichting. "Door een strenge rassenselectie, een nauwkeurig teeltplan en de ervaring van onze telers leveren we kwaliteit die superieur is aan die van de meeste andere aanbieders op de markt."
Eigenschappen:
-Goede houdbaarheid
-Mooie dieprode kleur
-Fijne en volledige trossen
-Uitstekende smaak
-Dagvers geoogst
-Belgisch product

Belorta "Intens":
Voor het eerst hebben we ook een mooi areaal Intens tomaten beschikbaar voor onze klanten. Een tomaat die niet lekt als je hem doorsnijdt en toch even vol van smaak is als een andere.
Deze pruimtomaat heeft een hogere dichtheid, die het een handige tomaat maakt om in plakken te snijden, zonder daarbij vorm of vruchtsap te verliezen uren.

Verpakkingsmogelijkheden zijn legio. Voor meer informatie en de beschikbaarheid van al onze producten kunt u terecht bij de commerciële dienst van BelOrta:
Tel: +32 (0)15/565 617
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.