Peruaanse export stijgt 23%

De ADEX (Exporters Association of Peru) stelt dat de Peruaanse landbouwexport een totale omzet van 3,164 miljard euro heeft bereikt tussen januari en oktober van dit jaar. Dit betekende een groei van 23% ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

De export van traditionele producten bedroeg 524 miljoen euro, met name als gevolg van de stijging van de koffie-export, die 86% van het totaal vertegenwoordigt. De belangrijkste exportproducten waren: avocado, verse asperges, druiven, quinoa, cacaobonen, verse mango, andere preparaten gebruikt voor dierlijk voedsel, asperges, gecondenseerde melk, bananen en artisjok.

De VS is de belangrijkste bestemming voor de agro-industriële export van Peru. De vraag steeg met 24,9%. Andere belangrijke importeurs bevinden zich in Nederland, Spanje, Ecuador, het Verenigd Koninkrijk, China, Duitsland, Chili, Colombia, Canada en Frankrijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.