Uitbreiding Evelina-appelen

De Evelina-appelen zijn afkomstig uit Duitsland. Het ras is een natuurlijke mutatie van de rode Pinova appel. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in 2006. Nu worden ze geteeld op een totaal areaal van 700 hectare verdeeld over verschillende Europese landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje).

Arno Überbacher, directeur van Evelina Srl, besprak dit op Interpoma 2014. "Voordat we beginnen met uitbreiding naar het zuidelijk halfrond, willen we ons richten op Europa, hoewel er wel al overeenkomsten zijn getekend met Argentinië en binnenkort ook met Chili. We willen de lokale smaken waarborgen."


Stand van Evelina op Interpoma 2014.

"De Evelina-appel heeft een aroma dat kan worden versterkt door lokale klimaatkenmerken. Zo voldoet de appel aan de voorkeur van lokale consumenten. De handelaren in de verschillende landen zijn verantwoordelijk voor de verkoop, marketing, productie en het kwaliteitsbeheer."

De directeur meldt dat ze in december een bijeenkomst zullen houden om te praten over de Spaanse markt en hoe de kwaliteit kan worden gewaarborgd. Dit gebeurt meestal 3 tot 4 keer per jaar. Zo kunnen de partners elkaar beter leren kennen en kan er beter worden samengewerkt. 

De slogans zijn bedacht door Cernuto, Pizzigoni & Partners: ("Surprisingly apple!") en ("Kissed by Nature"). 

Het bureau heeft geprobeerd om de zintuiglijke ervaring van de consumenten over te brengen: het is fris, sappig en uitnodigend, maar toch origineel ! "

De Evelina-appelen worden gekenmerkt door een hoge productiviteit en een constante kwaliteit. Daarnaast hebben ze een hoge tolerantie tegenover schimmels en schurft, waardoor ze ook geschikt zijn voor biologische teelt. 

"We zullen materiaal verspreiden en proeverijen organiseren in winkels over heel Europa. Daarnaast werken we ook aan onze website, die inmiddels al beschikbaar is in 6 talen."Barbara Arioli (Cernuto, Pizzigoni & Partners) en Arno Überbacher (baas Evelina Srl).

Tot slot heeft Arno Überbacher gezegd dat hij gelooft dat ondanks de moeilijke marktsituatie, de appelen voor een hogere prijs kunnen worden verkocht dan traditionele rassen.

Voor verdere informatie: www.evelina-apple.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.