Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking JFPT en Cool Wave Processing

Nieuwe koude perstechnologie voor groente- en fruitsappen

De bedrijven JFPT/foodlife uit Zwolle en Cool Wave Processing uit Wageningen hebben de handen ineen geslagen en een nieuwe koude pers gebaseerd op de cold press technologie ontwikkeld. "The Cold Press No. 1" voldoet volledig aan de laatste Europese wetgeving op het gebied van hygiëne (EHEDG) en veiligheid (CE). Met koud persen blijven zowel de nutriënten als de verse smaak van groente- en fruitsappen het best behouden.



De cold press technologie wordt al tientallen jaren toegepast in de Verenigde Staten en is daar inmiddels de standaard bij sapproductie. De vraag naar gezonde, verse en natuurlijke sappen stijgt ook in Europa en daarmee dus ook de vraag naar koude persen. JFPT/foodlife en Cool Wave Processing hebben de pers zo ontwikkeld dat deze voldoet aan de Europese standaarden.

The Cold Press No. 1 bestaat grotendeels uit roestvrij staal, ook de elektrische kast die normaal van kunststof is. Er is gebruik gemaakt van ronde buizen in plaats van rechte en alle kunststoffen zijn van blauw plastic in plaats van wit. Hiermee voldoet deze koude pers als eerste aan de strenge EHEDG richtlijnen. Huidige persen zijn tevens onderhoudsgevoelig en lastig schoon te maken. Daar is bij het ontwerp van de nieuwe pers juist rekening gehouden.

In combinatie met de milde conserveringstechnologie PurePulse van Cool Wave Processing bieden de twee bedrijven een totaalpakket voor producenten van verse groente- en fruitsappen. In het testcentrum van JFPT/foodlife in Zwolle kunnen geïnteresseerde producenten kennis maken met de pers. De eerste serie van The Cold Press No. 1, met een capaciteit van 100 liter per uur, wordt in december uitgeleverd. Vanaf begin januari zijn de volgende tien persen beschikbaar. In de loop van 2015 zijn ook koude persen met grotere capaciteit beschikbaar.

Voor meer informatie:
Cool Wave Processing
Agro Business Park 10
6708 PW Wageningen
T: +31 (0)317 466273 |
E: [email protected]
www.cwp-bv.nl

JFPT
Telfordstraat 10
8013 RM ZWOLLE
T: +31 (0) 38 465 36 11
F: +31 (0) 38 465 01 81
E: [email protected]
www.foodlife.nl
Publicatiedatum: