Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse avocado's ondervinden concurrentie

Het seizoen van de Spaanse Hass avocado, voornamelijk geteeld aan de kust van Málaga, begon drie weken geleden met de vroegste rassen. Door de grote vraag zijn de prijzen tot nu toe aan de hoge kant. Terwijl het slechte weer in de eerste fase van het seizoen van invloed was op de kwaliteit van de avocadoproductie, bereiken de avocado's van Sigfredo momenteel een optimale kwaliteit door het drogestofgehalte.



Sigfredo verwacht een opleving in de vraag voorafgaand aan de kerstvakantie, maar wordt dan wel met concurrerende landen als Chili en Israël geconfronteerd. "Israël is een sterke concurrent op de Europese markt. Marokko mag ook niet worden genegeerd, omdat de kwaliteit vergelijkbaar is met die van de Spaanse vrucht," stelt Sigfrido Molina, manager van Sigfrido SLU.



De totale productie van avocado's in Spanje bedraagt rond de 42.000 ton per jaar.
Dit seizoen heeft Sigfrido, na het verkrijgen van de certificering, een nieuwe lijn van biologische avocado's geïntroduceerd. Hiervoor hebben zij een nieuwe verpakkingsfaciliteit geopend van 800 vierkante meter.



Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
T: +34 951 919 944
M: +34 653753694
[email protected]
www.sigfridofruit.com

Publicatiedatum: