Special jaaroverzicht 1-15 mei

Stoppende bedrijven, vertrekkende directeuren, overgenomen transporteurs


Vanaf 1 mei is SuperDirect gestopt met de pilot afhaalpunt in Eindhoven. Er kunnen dan ook geen bestellingen meer worden geplaatst. Klanten die reeds besteld hebben, kunnen natuurlijk wel hun bestellingen nog ophalen, zo meldt de directie op de website. Een reden wordt niet gegeven. Wel melden de ondernemers dat er in deze pilot veel ervaring is opgedaan met online retail en distributie via afhaalpunten.

In de nacht van 30 april op 1 mei is Henk A. van Tuyl op 82-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid in zijn slaap overleden. Henk van Tuyl is op jonge leeftijd begonnen met het venten van groenten en fruit in zijn geboorteplaats Gameren. In de aardappelhandel bouwde hij een imperium op en kocht al snel fritesfabrieken in Hoofddorp, Lom en Lommel. Ook richtte hij zich op de export van groenten en fruit naar Zweden en Duitsland. Zijn bijnaam in Gameren en omgeving werd dan ook "Aardappelkoning van de Bommelerwaard".


Bonita Europe is gestopt met de eigen lijndienst van Ecuadorian Line en gaat vanaf medio mei wekelijks in Guayaquil zo'n 260 reefercontainers van 40-feet op schepen van MSC laden. Erik Goetschalckx, European Operations Director van Bonita vertelt dat de eerste containers in juni worden verwacht.


Op maandag 5 mei gingen de activiteiten van Gist op Scandinavië over naar VDC Logistics, onderdeel van de Van Dongen Holding Company. Er is deze week overeenstemming bereikt over de overname van het klantenbestand, het personeel en het wagenpark.


Recent hebben financieel directeur Albert Knol en de Raad van Commissarissen van The Greenery in goed overleg besloten tot het vertrek van Albert Knol. De Raad van Commissarissen betreurt dit besluit. Albert is sinds 1997 verbonden aan The Greenery en vervulde sinds 2005 de functie van financieel directeur. In deze periode was hij onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van SAP, heeft hij diverse verbetertrajecten begeleid en speelde hij een belangrijke rol in de realisatie van de financiering van Phoenix.


Ook ZON nam in deze week afscheid van haar directeur. Na afronding van de operatie 'Huis op Orde' (2012) en de strategische heroriëntatie van ZON (visie en strategie, 2013), heeft Algemeen directeur Gerjo Scheringa aangekondigd ZON te gaan verlaten.

Transportbedrijf Goes in De Meern moet het faillissement aanvragen. De onderneming kan de hoog opgelopen belastingschuld niet betalen en krijgt geen uitstel meer van de fiscus. Eerder dit jaar stelde de bank al een nieuwe directie aan. In maart vielen al ontslagen, waarbij Poolse chauffeurs het werk overnamen. Susannah Goes benadrukt dat alles in het werk wordt gesteld om de activiteiten van Goes Handling Centre wel door te zetten.

De AGF-groothandelaren Apotheker uit Groningen, Eussifruit uit Heerlen en Van der Spijk uit IJsselmuiden en Amsterdam hebben zich aangesloten bij AGF-Partners. Dat meldt voorzitter Wim Fatels. De groothandels Siere, Van Walderveen, Van der Lem en Rustenburg/Dutch Green waren al binnen deze club actief. De voorzitter vertelt dat er nog naar verdere uitbreiding wordt gezocht en dat er hiervoor verschillende gesprekken lopen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.