Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kool tegen kanker?

Wie regelmatig wittekool, bloemkool of broccoli eet, heeft minder kans om darmkanker te krijgen, zo vermoeden onderzoekers al langere tijd. Eenduidige feiten ontbraken tot nu toe echter. Daarom onderzocht een team van de universiteit Sydney 33 gegevens over dit onderwerp, meldt de Duitse website finanznachrichten.de.

Kool bevat glucosinolaten, die vermoedelijk kankerremmend werken. Broccoli schijnt bijzonder goed preventief te werken. Het glucosinolaatgehalte neemt bij het koken en in de magnetron echter af. Alleen bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld bij stomen, blijven de substanties behouden.

Foto: Belorta
Publicatiedatum: