Horecaondernemers positiever over 2014 en verwachtingsvol voor 2015

De horeca kent tot dusver een jaar met forse omzetgroei. De groei in het derde kwartaal van 2015 was 4,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gestaafd door de omzetgroei is het vertrouwen onder de horecaondernemers in het vierde kwartaal toegenomen en kwam daarmee voor de derde keer op rij positief uit. Ook 2015 zien horecaondernemers weer met meer vertrouwen tegemoet. Dit staat in de Monitor horeca derde kwartaal 2014 van het CBS.

Een derde van de horecaondernemers verwacht dat in 2015 meer omzet wordt behaald dan in 2014. Slechts 7% verwacht een lagere omzet. Per saldo gaan dus bijna 3 op de 10 ondernemers uit van verdere omzetgroei. Daarmee is de verwachting voor 2015 veel positiever dan eerder voor 2014.

Over de toekomstige investeringen en de werkgelegenheid in de branche zijn de ondernemers ook positiever dan voorgaande jaren. Waar voor 2014 nog werd uitgegaan van een krimp van de investeringen en een afname van de werkgelegenheid, wordt voor 2015 geen verdere krimp voorzien. Het aantal ondernemers dat verwacht dat de investeringen en de werkgelegenheid zullen toenemen is net iets groter dan het aantal dat een krimp voorziet.

Zie voor meer informatie de Monitor horeca derde kwartaal 2014 op de site van het CBS.


bron: CBS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven