Forums tijdens Fruit Logistica

"Wat wil de consument?" – Dit is één van de centrale vraagstukken waarvoor de mondiale industrie zichzelf ziet geplaatst. Op talloze evenementen tijdens de Fruit Logistica, van 4 tot 6 februari 2015, worden op deze en andere vragen antwoorden, innovatieve oplossingen en huidige trends gepresenteerd en besproken.

De aanzet wordt een dag eerder gevormd door het 34e Frische Forum Obst und Gemüse. Hierbij staat de volgende vraag centraal "Levensmiddelen 2020 - Wat wil de consument?". Een sinds jaren teruglopende consumptie van groenten en fruit dwingt de industrie met veranderde eetgewoonten– van bio en conventioneel via vegetarisch en veganistisch tot fast food, gekoeld voedsel en mobiele eetgelegenheden – rekening te houden. Tevens spelen factoren zoals een vergrijzende bevolking en de mondiale veranderingen in de inkoop een rol. De deskundigen op het gebied van voedsel en handel, Dr. Mirjam Hauser van het Zwitserse Gottlieb Duttweiler Instituut en Rob Baan van Koppert Cress uit Nederland toetsen de huidige trends. Een blik op de toekomst moet laten zien, wat in een paar jaar nodig kan zijn. (Dinsdag, 3 februari 2015, 15 tot 18.30 uur, hal 7.3a, Zaal Berlin).

In totaal staan zes zaalforums op het programma:

1. In de Hallenforum wordt "De toekomst overwinnen – jonge consumenten inspireren. Nieuwe media aan de POL" de communicatie met de generatie Y belicht en de vraag beantwoord over hoe men deze in de toekomst beter kan bereiken. (Woensdag, 4 februari 2015, 11 uur, hal 17).

2.  Het zaalforum "De nieuwe biowet – een vloek of een zegen?" analyseert de mogelijke uitwerking van het op 25 maart 2014 door de EU-commissie gepresenteerde ontwerp voor een herziening van de EU-ecowet. Deze regelt hoe biolevensmiddelen in Europa worden geproduceerd, verwerkt, gemerkt en gecontroleerd (Donderdag, 5 februari 2015, 15 uur, hal 17).

3. De kas- of beschermde teelt speelt een steeds belangrijkere rol. Het zaalforum "Innovaties voor de groenten- en fruithandel – moderne kastechnologie" vertegenwoordigt technologische en economische voordelen (Vrijdag, 6 februari 2015, 13 uur, hal 17).

4. Het Future Lab werpt een blik op de toekomst. Zo presenteert het evenement "LED - de sleutel tot productontwerp" een toekomst, waarin de planten specifiek worden geteeld voor de gezondheidsbewuste consument. De LED-technologie opent deuren die tot nu toe gesloten waren. Dankzij op maat gemaakte spectra kunnen het uiterlijk van planten en het gehalte van ingrediënten selectief worden gecontroleerd. Studies suggereren dat door een juiste belichting het gehalte aan gezondheidsbevorderende polyfenolen in groenten en fruit kan worden verhoogd (Vrijdag, 6 februari 2015, 11 tot 11.30 uur, hal 21, stand D-09).

5. De "Tante-Emma-winkel" beleeft in verschillende vormen een renaissance. Het evenement "LEH 2020 – Tante Emma gaat online" richt zich op de moderne plaatselijke bevoorrading, die zo geregeld weer aan betekenis wint (Donderdag, 5 februari 2015, 11 tot 11.30 uur, hal 21, stand D-09).

6.  "Back to the Future: Oude fruitsoorten inspireren de consument" is de titel van een evenement, dat zich met nieuwe mogelijkheden voor oude fruitsoorten bezighoudt. De herinvoer van fruitsoorten, die door nieuwe manieren van teelt waren verdrongen, dragen bij tot een breder aanbod en extra omzetpotentieel (Woensdag, 4 februari 2015, 15 tot 15.30 uur, hal 21, stand D-09).

Alle evenementen worden simultaan naar het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans vertaald. Het volledige programma van de 34e Frische Forum Obst und Gemüse van het blad Hallenforum en het Future Lab vindt u hier.

Meer informatie: www.fruitlogistica.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven