Introductie nieuwe variëteit cherrytrostomaat Belido

Rotom start verkoopkantoor Belproduce in de VS

Tholen - Rotom NV is een Belgische teler, verpakker en handelaar en staat onder leiding van Luc Claus. Het bedrijf is sinds 2013 ook actief op Europese exportmarkten en startte in augustus 2014 een verkoopkantoor in de States. Vanuit dit kantoor in New Hope (PA), zal manager Michael Sas in overleg met Luc Claus, de Noord-Amerikaanse markt voorzien van Belgische en Nederlandse groenten en fruit, traditioneel en biologisch. Sommige van deze groenten worden overigens gehydrocooled waardoor de houdbaarheid van het product verlengd en verbeterd wordt. Luc Claus blijft in het kantoor van Sint Katelijne Waver actief. Hij heeft jarenlange exportervaring op Amerika.


De heren tijdens de New York Produce Show vorige week. Links Michael Sas en rechts Luc Claus.

Luc vertelt: "Een andere troef naast kwaliteit blijft natuurlijk de reputatie van Belgisch product waar het Amerikaanse lokale product doorgaans moeilijk kan aan tippen. Voor de invulling van het logistieke aspect, ter land, ter zee en in de lucht, rekent Rotom NV/ Belproduce Inc. op de kennis en ervaring van enkele partners."

Belido cherrytrostomaat
"Rotom NV zelf bleef de voorbije jaren evenmin stilzitten. We zagen ons cliënteel toenemen en de omzetcijfers verhogen. Met het opstarten van een nieuw project (5,4 hectare) zal het vanaf week 10 in 2015 onder andere zijn grootste klant voorzien van een nieuwe variëteit van cherrytrostomaten met name 'Belido' van het zaadhuis Syngenta. Dit cherrytrostomaatje heeft een smaak- en brixgehalte van uitzonderlijk niveau."

"Verder werd er het voorbije halve jaar nog geïnvesteerd in twee nieuwe verpakkingslijnen en kwam er een dozenopzetinstallatie. "Zo zijn we nog dynamischer en flexibeler naar klanten toe. Om een perfecte logistieke service te garanderen hebben we ook ons wagenpark uitgebreid tot zeven eenheden."

Voor meer informatie:
Luc Claus
Rotom
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 15 32 38 32
Fax: +32 15 32 38 33
www.rotom-tomatoes.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven