Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Aardappelmarkt zakt door de knieën

Ondanks de hoge kwaliteit van de producten staat de aardappelmarkt volgens de Sales & Marketing Director bij Moorhouse & Mohan, Colin Galbraith, onder grote druk. 
"De markt wordt gekenmerkt door zeer lage prijzen. De verkoop is normaal, maar er is momenteel een te groot aanbod van aardappelen. De beste prijs voor een Maris Piper is ongeveer 127,50 euro per ton. Er worden zelfs aardappelen verhandeld voor een prijs van 19 euro per ton in België," aldus Galbraith.



De omstandigheden tijdens het seizoen waren zeer goed waardoor de productie per hectare sterk is toegenomen. Galbraith: "Wat de markt nodig heeft, is een terugkeer naar de normale 'seizoensgebonden' temperaturen. Ik wil best optimistisch zijn over de rest van het seizoen, maar alles wat ik kan zeggen voor nu is dat het niet erger kan. De markt is door de knieën gezakt."

Voor meer informatie:
Colin Galbraith
Moorhouse & Mohan
Tel: 0044 7967077118
Email: colin@moorhousemohan.co.uk

Publicatiedatum: