Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Uienproductie omzeilt lagere prijzen

In vergelijking met vorig jaar is de huidige prijs van 4,10 euro FOB voor gele uien van het 'Jumbo'-ras lager dan gemiddeld (de prijs van vorig jaar was 6,95 euro FOB). Hoewel de prijzen op de markt meestal iets hoger liggen dan dit jaar, scoort de wereldwijde uienproductie iets boven het gemiddelde door het gestegen aanbod en het toegenomen areaal. 



Idaho-Oregon is een van de grootste productieregio's in de Verenigde Staten. De regio levert van de maand september tot maart 40% van de totale Amerikaanse uienconsumptie. "90% van onze oogst zijn gele uien. De overige 10% bestaat uit witte en rode. In het hoogseizoen ontvangen we 350 vrachtwagens per dag ", legt Chris Woo van Murakami Produce uit. "Wij exporteren naar Mexico, Japan, Taiwan, Canada, Hongkong, Nieuw-Zeeland, Australië, Panama, Saoedi-Arabië en Zuid-Korea. De hoeveelheid uien die wordt geëxporteerd, is afhankelijk van de uienproductie in het desbetreffende land. Als dit laag is, dan komen ze naar ons toe."



De grondsoort, hoeveelheid zonlicht en locatie Idaho-Oregon zorgt voor grote uien en een unieke smaak.

Voor meer informatie:
Chris Woo
Murakami Produce Co., LLC
Tel: (800) 421- 8814
Fax: (541) 889-2933
consumer@potandon.com
http://www.potandon.com/
Publicatiedatum: