Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jaaroverzicht 16-31 maart

Doorstart Ter Wal en Kraaijeveld koopt Greenery-pand

Ter Wal in Meppel, onderdeel van Kruidenier Foodservices, maakte in maart een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Nadat bekend werd dat groothandel Kruidenier in surseance verkeerde en zelfs failliet werd verklaard, zijn een aantal mensen binnen Ter Wal gesprekken aangegaan met vaste klanten van Ter Wal, de curator en een aantal investeerders. Uiteindelijk hebben die gesprekken geleid tot een doorstart van de handelsactiviteiten onder de naam Verscentrum Noord.Half maart legde de Europese Unie nieuwe sancties op aan Rusland vanwege de vermeende Russische 'agressie tegen de Krimregio. Tegen Radio 1 vertelde directeur Hans de Boer van Olympic Fruit dat het bedrijf met angst en beven kijkt hoe deze discussie zich ontwikkeld. Ook Bleker spreekt erover in het programma.

Tijdens het eerste AGF Trendcafé van dit jaar werd nagedacht over de vraag hoe consumenten aan te zetten meer groenten en fruit te consumeren. De bijeenkomst werd gehouden bij champignonbedrijf Scelta in Venlo. Herman Peppelenbos van de Wageningen Universiteit en Corné van Dooren van het Voedingscentrum gaven hun visie. Natuurlijk maakten wij ook wat foto's.

De situatie in de transportbranche eist zijn tol. Zo zijn deze week bij Goes Transport in De Meern minstens 34 ontslagen gevallen, maar dit aantal kan naar verluidt nog flink oplopen. De bank heeft een nieuwe directie aangesteld. Chauffeurs melden dat afgelopen week al direct Poolse chauffeurs klaar stonden om het werk over te nemen. Herman Goes wil geen commentaar geven.Op 7 juni 2014 begon Team 132 wederom aan de Roparun. In tegenstelling tot de vorige edities zijn er dit keer wél wat dingen veranderd. Zo start het team dit jaar niet vanuit Parijs, maar vanuit Hamburg. Het Benefietdiner van het Roparunteam Staay-Hispa bracht bijna 18.000 euro op.Nederland snijdt zichzelf in de vingers door de tarieven voor voedselcontroles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) fors te verhogen. Vrachtschepen met containers vlees, fruit en groente wijken hierdoor uit naar de haven van Antwerpen. Rotterdam is daarvan de dupe. De forse prijsstijging van 80% is voor veel vrachtschepen met containers vlees, fruit en groente een reden om zich te laten bevoorraden in de haven van Antwerpen in plaats van die in Rotterdam.

Kraaijeveld Groente en Fruit deelt mee dat er overeenkomst is bereikt over de aankoop van het bedrijfspand gelegen aan de Herenlaan 27 in Maasland. Na interne verbouwing is het de bedoeling dat begin 2015, Kraaijeveld groente en fruit BV al haar activiteiten vandaar uit zal voortzetten.Ardo en Dujardin Foods zijn verheugd te kunnen melden dat ze een fusieovereenkomst hebben ondertekend. De twee Belgische diepvriesgroentebedrijven, die 40 jaar geleden los van elkaar door twee broers werden opgericht, staan op het punt in één firma op te gaan.De Russische markt is vanaf eind maart weer open voor Nederlandse pootaardappelen. Dat bevestigde secretaris Jan Gottschall van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) vanmorgen desgevraagd. De export is mogelijk voor pootaardappelen die in een lijst staan, die de NAO in overleg met de NVWA en het Ministerie van Economische Zaken zijn samen gesteld. "We gaan er vanuit dat die partijen naar Rusland mogen.

Afgelopen jaar startte logistiek dienstverlener Dokus de Klerk met een nieuwe handelstak voor de GDK Group: De Klerk Groenten & Fruit. Het eerste jaar vond de handel plaats vanuit het voormalige pand van Bakker & Leenheer, maar sinds de ingebruikname van het eigen pand aan de Koopliedenweg 5 in Barendrecht worden alle activiteiten onder één dak aangestuurd.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.