Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: export blauwe bessenproductie 200%

De Argentijnse productie van blauwe bessen is toegenomen ten opzichte van 2013, voornamelijk als gevolg van de milde weersomstandigheden in het seizoen.

"In week 48 werd er meer dan 15.000 ton verse blauwe bessen verscheept, dus gaan we de 16.000 ton wel voorbijstreven. Onze oorspronkelijke vooruitzichten waren een beetje hoger, maar hagel in de provincie Salta veroorzaakte een verlies van ongeveer 1.000 ton," vertelt Inés Peláez, manager van de Argentijnse Blueberry Committee.

Dit zou een aanzienlijke jaarlijkse stijging betekenen van ongeveer 25%. Het sterkste punt van Argentinië is evenwel niet het grote volume, maar de leidende positie als het gaat om de vroege oogst van blauwe bessen.

"Sinds 2011 is de Argentijnse productie gegroeid met 200%. Dit komt door de grote investeringen in rassen tussen 2006 en 2012, waar we nu de eerste resultaten van zien. Deze plantages hebben hun volle rijpheid nog niet bereikt en dus zal Argentinië naar verwachting blijven groeien," vertelt Inés.


Vergelijking van wekelijkse volumes 2011-2014

Tussen week 35 en 41 werd een totaal van ongeveer 3.900 ton fruit geëxporteerd. 52,7% ging naar de Verenigde Staten, Europa ontving 36,4%, Canada 6,3% en 4,6% werd geëxporteerd naar overwegend Aziatische markten.

"Andere landen als Peru en Chili hebben plannen om meer vroege blauwe bessen te planten, maar vooralsnog is Argentinië marktleider met meer dan 80% van de export. Voorlopig zie ik dit nog niet veranderen," aldus Inés.


Aandeel van de vroege export van blauwe bessen voor Latijns-Amerikaanse producenten

In het seizoen 2015 maken Argentijnse blauwe bessen naar alle waarschijnlijkheid hun opwachting op de Chinese markt.


More information:
Inés Peláez
ABC
T: +54 11 4371-0547
info@argblueberry.com


Publicatiedatum: