Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Noorwegen: Baanbrekende technologie voor wortelbewaring

Wortelproductie in combinatie met gekoelde opslag kan een probleem zijn. Reden voor het Noorse Lundstad Grønt om de koeling opnieuw onder de loep te nemen op basis van ervaringen met soortgelijke installaties in Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Hiervoor nam Lundstad het Britse SRS Frigadon in de arm.SRS Frigadon is gevestigd in Stratford-upon-Avon, en deed samen met partner Frigadon in Halmstad (Zweden) uitgebreid onderzoek naar opslag voor lange termijn. Uiteindelijk kwam er in Halmstad een cold storage faciliteit van 14.000m³.Bij de constructie werd gebruik gemaakt van baanbrekende technologie, waaronder HYCOOL kaliumformiaat warmteoverdrachtsfluïda en + GF + voorgeïsoleerde ABS 'COOL-FIT' leidingen. SRS Frigadon voorziet tevens in een vloeistofkoelsysteem dat werkt bij lage druk (slechts 1,5 bar). Dit is de ideale oplossing in vergelijking met de hogedruk CO2-systemen die functioneren bij hoge drukken tot wel 120 bar. Hierdoor wordt ook het milieu ontzien.Het voordeel van deze koelmethode van SRS (Secondary Refrigerant System) is dat daardoor een lage en stabiele luchtsnelheid mogelijk wordt. Zo kunnen de wortelen 4 tot 6 maanden lang worden opgeslagen bij 0 tot 1°C bij een hoge relatieve vochtigheid.

Om pathologische aandoeningen te voorkomen, dienen wortelen direct na de oogst snel te worden afgekoeld tot 5 °C of lager. Dit is absoluut noodzakelijk en essentieel om aantasting en vochtverlies tijdens langdurige opslag zoveel mogelijk te beperken.


SRS Frigadon Ltd
Tel: +44 (0)1789 450 982
Email: Info@srs-frigadon.com
www.srs-frigadon.com
www.hycool-global.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.