Carlos Sancho, Madremia:

"Goede Sinterklaasvraag naar Spaanse mandarijnen"

De Spaanse afzet van clementines en mandarijnen is weer terug naar normale volumes na een aanzienlijke verkoopstijging in week 48 door het Sinterklaasfeest in landen als Nederland en Duitsland. Dat vertelt marketing manager Carlos Sancho van de Spaanse producent Madremia. "Met name de Clementine-verpakking van 2,3 kg is populair bij de retail. Mensen associëren het met een chocoladeverpakking."Over het algemeen is de citrusmarkt op dit moment rustig, zowel Europees als overzee, met minder containerverladingen dan afgelopen weken. "We verwachten de komende weken wel een grotere vraag naar clementines richting Kerst en vanwege de verwachte koudere temperaturen in Europa.

Voor sinaasappelen is de situatie volgens Sancho minder positief. "De situatie is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Er is een duidelijk overaanbod van sinaasappelen met toenemende volumes in Zuid-Spanje, Griekenland en, weliswaar in mindere mate, Egypte. "Dit dwingt ons om ons te richten op bestemmingen buiten de EU, zoals Brazilië en Canada."Regen op het verkeerde moment
Het weer is dit jaar niet de beste vriend van de citrustelers in Valencia, met extreem hoge temperaturen eind november, waardoor er problemen zijn met de rijping van het fruit. Inmiddels dalen de temperaturen en dat werd afgelopen weekend vergezeld met zware regenval. "In deze fase van het seizoen is de regen niet gunstig voor de mandarijnen en sinaasappelen, omdat rotte vruchten een risicofactor zijn. In maanden als april en september is regen echter meer dan welkom."

Hoewel de weersomstandigheden hebben gezorgd voor de nodige uitdagingen en de gemiddelde prijzen laag zijn, is het volgens Carlos niet allemaal kommer en kwel. "We hebben in elk geval nog geen last van gebarsten schillen en ook de maten zijn meer homogeen."Madremia is ook de volgende editie van de Fruit Logistica in Berlijn weer present met een eigen stand, waar het met name de bladclementines, sinaasappelen en kaki's zal promoten. Speciaal voor de kaki's opende het bedrijf dit jaar een nieuwe verpakkingsfaciliteit, vanwege de goede resultaten op de exportmarkten.

Voor meer informatie:
Carlos Sancho
Madremia
Camí les Moles S/N
46650, Canals, Valencia. Spain
T: +34 96 224 11 76
M: +34 687891249
madremia@madremia.es
www.madremia.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven