Niet-bruinende GMO appel
Appelen behoren tot een van de meest weggegooide en verspilde fruitsoorten. Vaak worden appelen weggegooid door oppervlakkige kneuzingen of zichtbare bruine plekken alhoewel deze de kwaliteit van het fruit niet aantasten. De Arctic appel biedt hiervoor een oplossing.
De U.S. Apple Association maakt de beslissing gebaseerd op de veiligheid van de appel voor consumenten. Momenteel heeft het U.S. Department of Agriculture aangetoond dat de Arctic appel net zo voedzaam is als de oorspronkelijke variant en dat het enige verschil tussen de appelen is dat de Arctic appel niet bruin kleurt. Daarbij zal de appel duidelijk worden aangeboden als een Arctic appelras en zal het daardoor voor consumenten duidelijk zijn dat het om een keuze gaat.
De U.S. Apple Association vindt het belangrijk consumenten te allen tijde te informeren over de verschillende appelrassen, wat de kwaliteiten van de verschillende rassen zijn en of deze wel of niet genetisch gemanipuleerd zijn.
Een geschatte 40% van alle gekochte appelen wordt weggegooid omwille van kleine zichtbare beschadigingen. De voedingsmiddelenbranche gebruikt een aantal methodes om dit tegen te gaan, zoals het toevoegen van citroensap. Dit zal niet nodig zijn met de Arctic appel.
Momenteel wordt de Arctic appel geteeld in boomgaarden in de buurt van Washington en New York. Okanagan Specialty Fruit wil de appel verdelen onder zoveel mogelijk geïnteresseerde telers
Contact: Joel Brooks
Website: www.Arcticapples.com
Email: info@okspecialtyfruits.com