Niet-bruinende GMO appel

Onlangs is een nieuw appelras, de Arctic appel, getest bij consumenten. Bijzonder aan de Arctic appel is dat het vruchtvlees niet bruin wordt na het opensnijden van de appel. De appel is genetisch gemanipuleerd en ontwikkeld door het bedrijf Okanagan Specialty Fruit. Het duurt waarschijnlijk nog wel een aan aantal jaren voordat de appel door consumenten kan worden gekocht. Eerst moet de United States Department of Agriculture commerciële productie goedkeuren. Daarna moet de U.S. Apple Association, een vereniging voor appeltelers, beslissen om de verkoop van de appel te steunen.

Appelen behoren tot een van de meest weggegooide en verspilde fruitsoorten. Vaak worden appelen weggegooid door oppervlakkige kneuzingen of zichtbare bruine plekken alhoewel deze de kwaliteit van het fruit niet aantasten. De Arctic appel biedt hiervoor een oplossing.
De U.S. Apple Association maakt de beslissing gebaseerd op de veiligheid van de appel voor consumenten. Momenteel heeft het U.S. Department of Agriculture aangetoond dat de Arctic appel net zo voedzaam is als de oorspronkelijke variant en dat het enige verschil tussen de appelen is dat de Arctic appel niet bruin kleurt. Daarbij zal de appel duidelijk worden aangeboden als een Arctic appelras en zal het daardoor voor consumenten duidelijk zijn dat het om een keuze gaat.

De U.S. Apple Association vindt het belangrijk consumenten te allen tijde te informeren over de verschillende appelrassen, wat de kwaliteiten van de verschillende rassen zijn en of deze wel of niet genetisch gemanipuleerd zijn.Een geschatte 40% van alle gekochte appelen wordt weggegooid omwille van kleine zichtbare beschadigingen. De voedingsmiddelenbranche gebruikt een aantal methodes om dit tegen te gaan, zoals het toevoegen van citroensap. Dit zal niet nodig zijn met de Arctic appel.

Momenteel wordt de Arctic appel geteeld in boomgaarden in de buurt van Washington en New York. Okanagan Specialty Fruit wil de appel verdelen onder zoveel mogelijk geïnteresseerde telers

Contact: Joel Brooks
Website: www.Arcticapples.com
Email: info@okspecialtyfruits.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.