Mali exporteert 37.000 ton aan mango's

De productie van Malinese mango bereikt ongeveer 200.000 ton, waarvan een kwart bestaat uit geënte rassen (Zill, Irwin, Amélie, Smith, Kent, Palmer, Keith et Brooks) en de rest uit niet-geënte rassen (met name Sabre, Mangotine en Mango vert). De niet-geënte rassen worden voornamelijk geconsumeerd door de lokale bevolking.

Mango's worden over het algemeen geteeld door familiebedrijven. Ten tijde van de oogst maken de families soms gebruik van tussenpersonen. De export bereikt in 2014 een totaal van 37.572.771 ton. Het verpakken van de mango blijft een aandachtspunt voor de telers, omdat de kwaliteit van de presentatie moet worden verbeterd. Hierdoor kan er 50% meer waarde worden toegevoegd aan de producten. Daarbij kan het productieproces vertragen door slechte verpakkingsmethoden. Rupsen en insecten moeten geen kans krijgen, volgens Bakary Togola, directeur van Apcam.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.