Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenconsumptie Oostenrijk in 20 jaar verdubbeld

Tomaten zijn de populairste groente onder Oostenrijkers. Een consumptie van 28 kg per hoofd per jaar betekent dat de Oostenrijkers jaarlijks 32.676 ton tomaten met een waarde van rond € 130 miljoen kopen. In principe koopt elke gezin in Oostenrijk tomaten. De tomatenconsumptie per hoofd is de laatste 20 jaar verdubbeld.

Kwantitatief nemen uien de tweede plaats in. Naar de waarde heeft paprika de tweede plek. Samen maken tomaten bijna 41% van de hele fruit- en groentesector in Oostenrijk uit. Op plaatsen drie tot tien staan wortelen voor komkommers en paprika, ijssla, groene sla, Chinese kool, courgette en kruiden. Naar waarde blijven komkommers voor uien en wortelen. Een goed verkoopresultaat leveren ook gesneden sla, champignons en asperges.

Het aandeel 'bio' bedroeg kwantitatief 11% en naar waarde 15%.

Bron: Berichten Buitenland
Publicatiedatum: