Appelteelt groeit in Overijssel harder dan perenteelt

Tegen de landelijke trend in groeit de appelteelt in Overijssel harder dan de perenteelt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Landelijk steeg het aantal hectare waarop peren worden geteeld van 5000 hectare in 1989 tot 8600 hectare in 2014. Het aantal hectare waarop appelen worden geteeld, daalde de afgelopen jaren juist tot 7800 vorig jaar. Landelijk is de peer bij telers dus inmiddels populairder dan de appel.Appel in Overijssel nog populair

Dat is in Overijssel anders. Hier groeide de appelteelt juist van 25 in 2013 naar 33 hectare in 2014 en groeide de perenteelt maar van 20 naar 21 hectare. Wel nam het aantal bedrijven dat peren teelt in een jaar toe van 18 naar 19. Het aantal bedrijven dat appelen teelt bleef gelijk.

Overijssel is maar een hele kleine speler als het gaat om de teelt van appelen en peren. 0,4 procent van de totale appelteelt gebeurt in Overijssel en 0,2 procent van de totale perenteelt in Nederland. De peer wordt steeds populairder onder de telers. Nu levert een hectare peren veertigduizend kilo op: twee keer zo veel als een kwart eeuw geleden.

Bekijk hier grafieken van appelteelt en perenteelt door de jaren heen.


Bron: RTV Oost

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.