Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Duitse klant betaalt euro meer voor regionaal product"

Tholen - Tot een euro meer. Zoveel betalen consumenten in supermarkt REWE in Boxdorf voor een verpakking groente als deze afkomstig is uit de eigen regio. Dat vertelde Pascal Kneuer gisteren tijdens het bezoek van zeventien gasten uit de Nederlandse tuinbouwsector. Het bezoek maakte deel uit van missie naar Zuid-Duitsland, georganiseerd door Jochem Wolthuis van het Duitsland Desk van het GroentenFruit Huis.



Ondanks de meerprijs voor lokaal product is het geen goed idee om zomaar een kas weg te zetten en de lokale markt te gaan bevoorraden. Dat werd wel duidelijk uit het verhaal van Florian Wolz van Frankengemüse en Anton Offenberger van Gemüseerzeugerringes Knoblauchsland. Frankengemüse vermarkt sinds 1975 de productie van 385 hectare open teelt en 30 hectare kasteelt. De twee afzetcoöperaties hebben een sterke positie in de regionale afzet, maar werken daar ook voor. "Marketing is belangrijk. We zijn actief op facebook, op internet en met verkoopdisplays in de winkel. We willen de klant het product laten herkennen en moeten daarvoor werken", aldus Wolz.



In de ochtend werden verder nog twee groentenproducenten bezocht: Scherzer Gemüse, de grootste kasteler (17 ha) van het gebied en Boss Fritz, teler van witlof, kasaardbeien en vollegrondsijsbergsla. Ook zij richten zich op de regionale productie, maar dat is niet altijd mogelijk.

Morgen, tijdens een uitgebreide fotoreportage van de reis, meer over hun activiteiten.