Grote mogelijkheden voor Franse appelen en kiwi's in China

Franse vertegenwoordigers waren onlangs op China FVF om Franse producten in China te promoten. François Lafitte, directeur van GEFel, meldt dat Frankrijk al ongeveer 10.000 ton appelen en 8.000 ton kiwi's naar China exporteert. Lafitte verklaarde dat het nieuwe seizoen van start is gegaan met veel kansen. "De promotie wordt hier gedaan via een afdeling van Interfel. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om met ambtenaren en klanten te praten gebruikt."


Francoise Lafitte en Daniel Sauvaitre vertegenwoordigen Interfel.

Er wordt sinds vier jaar Frans fruit naar China verzonden. Volgens François zijn de Chinese consumenten blij met de kwaliteit van het fruit uit Zuid-Frankrijk. Met name de Blue Whale-appelen en Oscar-kiwi's vinden gretig aftrek in China, maar ook andere merken worden geëxporteerd. "Door de situatie in Rusland is de export naar China een goede strategie voor ons. "

De belangrijkste appelrassen die worden geëxporteerd naar China zijn de Royal Gala, Granny Smith en een aantal Golden-rassen. "In januari starten we met de grote promotie van appelen en kiwi's uit Frankrijk. We hopen dat de hoeveelheid die we exporteren naar China zal verdubbelen," zegt Lafitte.
Primland levert alleen de groene kiwirassen. "We zijn momenteel bezig met het opnieuw opbouwen van de boomgaarden met nieuwe Gold-rassen die veel minder gevoelig voor PSA zijn. Het zal 3 tot 4 jaar duren voordat dat klaar is", vertelt François.

Het bedrijf produceert en exporteert ook kiwibessen: een bes met een houdbaarheid van slechts twee maanden. Dit is een groot succes in Hong Kong. François legt uit: "We leverden in september en oktober. Onze klanten vertelden ons dat ze volgend seizoen meer producten wilden. Het is een innovatie en velen zijn geïnteresseerd in het proberen van het nieuwe fruit", vertelt Lafitte.

"Op dit moment werkt Primland met een ras afkomstig uit Nieuw-Zeeland die François beschrijft als 'erg mooi en lekker'. "Sinds 2005 hebben we meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in het fruit. Dit jaar hebben we kiwibessen geleverd aan landen als Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Nu zijn we ook begonnen in Hong Kong en Canada."

Voor meer informatie:
Francois Lafitte
Email: francois.jean.lafitte@wanadoo.fr
Tel: +33 600 58 04 36
www.gefel.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.