overheid moedigt jongeren aan in teelt te stappen

Taiwan: zelfvoorzieningsgraad daalt bij gebrek aan telers

De zelfvoorziening van Taiwan, wat betreft het geproduceerde voedsel, is gedaald van 56% in 1984 naar 33% in 2014. Dat is lager dan in naburige landen zoals Japan en Zuid-Korea, waar het percentage ongeveer 40% bedraagt. "Wat we produceren, is niet genoeg voor ons om te eten, zodat er land wordt verspild," zegt Chang Chih-Sheng, directeur bij de telersservice-afdeling voor Taiwan Raad van Landbouw. "Daarom moedigen we mensen aan om teler te worden."

De overheid wil haar zelfvoorziening tegen 2020 tot 40% verhogen. Maar het aantal telers in Taiwan slinkt en de agrarische gemeenschap bestaat voornamelijk uit een vergrijzende groep, waar de gemiddelde leeftijd 57 jaar is. Volgens de regering kiezen te weinig jongeren voor de teelt. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld Japan wil Taiwan zich niet verlaten op gastarbeiders. Het wil dat de landbouwvaardigheden worden doorgegeven aan de jongere generatie.

Sinds 2009 biedt de Raad voor de Landbouw gesubsidieerde cursussen aan voor beginners. Voor ongeveer $ 150 collegegeld en nog eens $ 100 voor kost en inwoning kunnen studenten wonen op een door de overheid gerunde trainingsboerderij. Hier leren ze over zaadkieming en het planten van verschillende soorten groenten, alsook irrigatie en hoe om de gewassen te beschermen tegen aantasting door insecten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven