Rebellen ontvoeren soldaten op Filippijnse bananenplantage

Dinsdagmorgen hebben communistische rebellen, vermomd als werknemers, twee soldaten ontvoerd, die een Filipijnse bananenplantage bewaakten. De plantage is eigendom van een Japans bedrijf in New Corella in Davao del Norte. Terwijl ze witte overalls aanhadden, slopen tenminste 20 NPA's (New People's Army) langs de security in San Roque door zich te gedragen als werknemers van Sumitomo Fruits uit de Filipijnen, waarna ze de twee soldaten ontvoerden. Vervolgens zijn ze met een vrachtwagen van Isuzu Elf naar het binnenland gevlucht. 

Luitenant Vergel Lacambra, voorlichter van de 10e infanterie van het leger, zei dat de inval ongeveer vijf minuten duurde. Er wordt verondersteld dat de ontvoering door front 33 van NPA is gedaan. "Wij zijn boos om deze criminele daad. Onze troepen proberen onze soldaten nu te redden," vertelde de woordvoerder van de politie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.