"Handelaren hebben het moeilijk"

Prijs Poolse appelen enorm gedaald

Tholen - Kmera Maciej is al jarenlang bij Bronisze werkzaam. Dit is de groot-handelsmarkt van Warschau. Hij geeft aan dat de Poolse handelaren het moeilijk hebben, met name door de Russische boycot. "We zien significant minder omzet, soms wel een daling tot 90%. Alle bedrijven hebben er last van, maar met name bedrijven die groenten en fruit re-exporteren van Mediterraanse landen naar Rusland."


Poolse appelen en peren uitgestald op de groothandelsmarkt

Prijzen gedaald naar 19 cent
"De prijs van de Poolse appelen is enorm gedaald. Vorig najaar was de prijs nog 1,5 tot 2 zloty (36 cent tot 48 cent) en nu is dat gedaald naar 0,8 zloty tot 1,2 zloty (19 cent tot 29 cent). In de afgelopen jaren exporteerden Poolse fruittelers groenten en fruit naar Rusland vanaf eind februari, met name appelen, uien, witte kool en wortelen. Het is afwachten hoe het nu verder loopt met Oekraïne", aldus Maciej.

Hieronder nog wat prijzen van willekeurige producten:

De gemiddelde marktprijs voor Conference is 66 cent. Opvallend is de prijsstijging in broccoli van 20%. De huidige gemiddelde prijs van broccoli is 72 cent per stuk. Een kilo zuurkool kost 48 cent, wortelen ruim 14 cent per kilo. Gelegde komkommers zijn 96 cent per kilo.

www.bronisze.com.pl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven