VS: Blauwebessenconsumptie stijgt met 475% in 12 jaar

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw publiceerde onlangs een rapport over de enorme stijging in de consumptie van blauwe bessen: tussen 2000 en 2012 steeg dit met 475% per hoofd van de bevolking. De aardbeienconsumptie steeg in dezelfde periode met 60%.

Traditioneel gezien, worden er vooral appelen, sinaasappelen en bananen geconsumeerd in de VS. Tegenwoordig wordt er naast de blauwe bessen ook veel ananas geconsumeerd. Mango's, papaja's en mandarijnen zijn ook populair. De reden hiervoor is niet gelegen in de smaakpapillen van de Amerikanen, maar het kan volgens experts geen kwaad dat bijvoorbeeld blauwe bessen als 'superfood' zijn gekenmerkt.

De omzetstijging voor telers van blauwe bessen is te danken aan het verkoop van de gewassen buiten het seizoen, waardoor de prijs is verdrievoudigd. Zo vertelt een teler aan de Times dat zijn blauwe bessen nu worden verkocht voor 32,50 euro per 3,3 pond, terwijl dezelfde doos in juli, het hoogtepunt van het seizoen, 10 euro bedraagt. Daarbij zijn de teelt en nieuwe landbouwtechnieken veel beter dan in de afgelopen 15 jaar. 

Bron: takepart.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.