Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Erik van der Zwet: "Eén à twee jaar nodig om het nieuwe systeem te verkopen"

Besseling Group ontwikkelt systeem om houdbaarheid appelen te voorspellen met chorofyl

Ligt de toekomst voor het meten van houdbaarheid van appelen in chlorofyl? De Besseling Group, dat zich specialiseert in technologie voor plantmetingen en opslag in gecontroleerde atmosfeer, denkt van wel. "We ontwikkelen momenteel een systeem dat het chlorofylgehalte in appelen kan meten," vertelt verkoopmanager Erik van der Zwet.


Eric van der Zwet en Francesca Gentilini tijdens Interpoma 2014.

"Chlorofyl reageert op lage zuurstofconcentraties en druk, waardoor wij belangrijke informatie over houdbaarheid kunnen verkrijgen. Het is niet zo dat het chlorofylgehalte met de tijd vermindert, maar meer dat het verandert. Als we weten hoe, kunnen de houdbaarheid van het fruit beter voorspellen."

Het systeem zou kunnen bijdragen aan een efficiënter verkoopmanagement, omdat beslissingen over de volgorde van de verkoop van verschillende partijen gebaseerd kan worden op de houdbaarheid van het fruit. Bovendien zou de organisatie van zendingen makkelijker worden.

Of het ook revolutionair is? "Ik hoop het, maar het is aan de markt om dat te beslissen. We hebben nog één of twee jaar nodig voordat we het nieuwe systeem kunnen gaan verkopen," aldus Van der Zwet.

Voor meer informatie:
Besseling Group B.V.
Oosterblokker 17a
1696 BA Oosterblokker
Telephone: +31 (0)229-212154
Fax: +31 (0)229-247708
[email protected]

Publicatiedatum: